Koperen designlampen zijn een trend in je interieur!

Koperen hanglamp hat

Koperen lampen, een oude trend tot leven!

Je ziet het in elk woonmagazine, de koperen lamp beleeft zijn revival. Geef deze lamp eens ongelijk, de prachtige roodbruine kleur geeft een warm sfeervol accent in elk interieur. Het prachtige design laat het hart van elke binnenhuisarchitect en liefhebber van inrichting van huizen sneller kloppen. Tom Dixon, de Britse ontwerper van de Copper Shade, een bolvormige koperen hanglamp, is de man die het koper in de verlichting weer op de kaart heeft weten te zetten.

Welke soorten koperen lampen zijn er ?

Koperen lampen, in alle vormen en maten een trend. Wat dacht je van een bijna twee meter hoge vloerlamp die je interieur verfraait? Of een mooie koperen industrielamp die je eetkamer in een warme sfeer brengt? Zijn Oosterse lampen je holy grail, zoek dan naar een Marokkaans design. Deze lampen heb je als hang-of tafellamp in de meest weelderige vormen. En wat de overige vormen betreft: een heksenhoed, een ronde bol, een industrielamp, een ui, designers zijn creatief in het bedenken en maken van deze lampen.

Waar past een koperen lamp?

Deze vraag heeft een een makkelijk antwoord. In elk interieur! Modern, klassiek, romantisch, oosters, chaletstijl, een koperen lamp legt in elke inrichting een bijzonder accent. Het is maar wat je aanspreekt! Een voorbeeld: in een overwegend witte Jan des Bouvrie inrichting geeft een koperen lamp een opvallende uitstraling. Zoals een ronde lamp boven een witte eettafel of een staande lamp naast een witte elektrische open haard of een witte bank. Een prachtige trend die prima bij de moderne Jan des Bouvriestijl past.

Ook in de horeca of op kantoor!

Een cafe waar boven de stamtafel twee koperen lampen de sfeer uitdragen van een gezellige bruine kroeg. Twee grote koperen industrielampen zijn hier uitermate geschikt voor. Ook een bedrijfsruimte wordt warmer door een koperen lamp. Een sfeervolle bureaulamp geeft elke medewerker de spirit waarin hij of zij resultaten kan boeken in een sfeer waarin hij of zij zich prettig voelt. En het is weer eens wat anders dan die kille Tl-buizen!

Kopertrends in slaap-en badkamer!

Koperkleurige verlichting is ook prima toe te passen in de slaapkamer. Een tafellamp op je nachtkastje, een plafondlamp met koperen elementen, je slaapkamer is meteen veel warmer en sfeervoller! In de badkamer kun je bijvoorbeeld twee badkamerhanglampen aan twee kanten naast een grote spiegel ophangen.

Kijk eens rond!

Heb je interesse in de koperen lamp, ben je benieuwd wat deze lamp voor je inrichting kan doen, neem dan eens een kijkje in de vele woonwarenhuizen, snuffel rond op internet of lees een woonmagazine. Veel woonplezier toegewenst!